03 octombrie 2019

Conferinţă MAS | Jaroslaw Strozyk: Administraţia Putin profită de crizele interne din ţări precum România şi Polonia

Mihai Draghici

Administraţia Vladimir Putin profită de crizele interne din ţări est-europene precum România sau Polonia, a afirmat, la Conferinţa organizată de Monitorul Apărării şi Securităţii, generalul polonez (r.) Jaroslaw Strozyk.

Sursă foto: Mediafax

"Întotdeauna trebuie să analizăm strategiile de securitate şi apărare. În această zonă, analizăm situaţiile din Marea Neagră, Ucraina. Vladimir Putin va folosi orice oportunitate. Diviziunile interne din ţările noastre sunt piese în jocul domnului Putin", a declarat generalul Jaroslaw Strozyk la Conferinţa "Politica de securitate naţională, de la gândirea strategică la instituţiile de securitate şi apărare", organizată de Monitorul Apărării şi Securităţii.

"În privinţa NATO, am auzit discuţii despre Articolul 5 (privind apărarea colectivă -n.red.), aceasta este într-adevăr o întrebare centrală. Recentele atacuri care au vizat rafinării din Arabia Saudită, îmi pun problema în regiunea noastră, adică dacă nu pot apărea astfel de atacuri să spunem la Constanţa ori Ploieşti. Dilemele de acest fel din ţările noastre constituie o sursă prin care Rusia poate polariza", a precizat generalul polonez.