30 aprilie 2019

Conferinţa Copernicus „Space for a safe society and sustainable growth” va avea loc pe 4 şi 5 iunie la Bucureşti

Monitorul Apărării şi Securităţii

Cea de-a opta ediţie a conferinţei Copernicus va avea loc în perioada 4-5 iunie 2019 la Biblioteca Central Universitară din Bucureşti. Ediţia de anul acesta are drept temă „Spaţiul pentru o Societate Sigură şi Dezvoltare Durabilă”, informează Agenţia Spaţială Română.

Sursă foto: Foto: Twitter Copernicus EU

Conferinţa este organizată de Agenţia Spaţială Română (ROSA), Agenţia Spaţială Europeană (ESA), Comisia Europeană şi Eurisy, sub auspiciile Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene şi Ministerului Cercetării şi Inovării.

Conferinţa va aduce în discuţie programele europene spaţiale, concentrându-se pe beneficiile aduse de Observarea Pământului, navigaţia prin satelit şi tehnologiile de comunicaţii satelitare pentru siguranţa şi securitatea cetăţenilor, precum şi pentru o dezvoltare durabilă a societăţii.

Conferinţa este adresată experţilor şi factorilor de decizie din sectorul public şi privat. Înregistrarea pentru conferinţa se va deschide pe 2 mai 2019 şi se va închide pe 1 iunie 2019.

Seria de conferinţe Copernicus este principalul eveniment anual care oferă utilizatorilor şi furnizorilor de servicii, precum şi cetăţenilor din Europa de Est informaţii despre exploatarea datelor Copernicus, telecomunicaţii şi tehnologii de radionavigaţie prin satelit, precum şi oportunităţile pe care acestea le creează pentru noi aplicaţii şi afaceri.