20 noiembrie 2020

Conducere militară la Spitalul Judeţean Sibiu. Colonelul medic Vlase a salvat şi Spitalul Judeţean din Deva

Andreea Tobias

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu va fi condus de colonelul Constantin Vlase, medic infecţionist.

Sursă foto: MApN

Reprezentanţii MapN au declarat pentru MEDIAFAX că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu va fi condus de colonel Constantin Vlase.

Acesta va prelua funcţia de director interimar chiar vineri.

Colonelul este director medical la Spitalul Militar de Urgenţă din Galaţi, iar în primăvară a fost managerul interimar al Spitalului Judeţean Deva, când situaţia de acolo a fost scăpată de sub control.

Fostul director al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Liliana Coldea, a demisionat miercuri, după aproape o săptămână de la solicitarea vicepremierului Raluca Turcan şi a acuzat presiuni şi jocuri politice, considerând că sistemul sanitar din Sibiu nu a avut de suferit de când ea este manager.

Liliana Coldea a preluat mandatul de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă în 11 mai, după un concurs contestat, la care a fost singurul concurent.

Corpul de Control al ministrului Sănătăţii a fost la Sibiu şi a făcut verificări pentru a stabili cum s-au desfăşurat activităţile în timpul pandemiei de COVID-19 la cea mai mare unitate medicală din judeţ.

Judeţul Sibiu are cea mai mare rată de infectare cu coronavirus din ţară, de peste 9.