21 martie 2019

Compania Airbus a prezentat Ministerului Apărării modelul de elicopter H145M

Mihai Draghici

Airbus a propus Ministerului român al Apărării un model de elicopter militar uşor, H145M, utilizat deja de ţări precum Germania şi Ungaria, anunţă compania.

Sursă foto: Mediafax

Compania Airbus anunţă că a primit din partea Ministerului român al Apărării o solicitare pentru oferirea de informaţii pentru modele de elicoptere de atac. Ca răspuns la această solicitare, Airbus a propus modelul de elicopter H145M, un aparat uşor şi economic, destinat tuturor tipurilor de misiuni militare. Elicopterul este utilizat deja de mai multe ţări, inclusiv de Germania, Ungaria şi Serbia.

"Acest elicopter economic şi flexibil acoperă întregul spectru al misiunilor militare, de la operaţiuni utilitare uşoare la atacuri uşoare", precizează Airbus în descrierea aparatului.

Cu o sarcină maximă de 3,7 sau 3,8 de tone, elicopterul H145M, lansat în anul 2014, este propulsat de două motoare turbo de tip Safran Arriel 2E şi poate transporta doi piloţi şi zece militari.

Elicopterul H145M poate atinge viteza de 264 km/h (143 kts) şi are o viteză de croazieră de 240 km/h (132 kts). Aparatul de zbor are o autonomie de zbor de 639 de kilometri sau de 3h32.

Elicopterul H145M, care are posibilitatea de a fi echipat cu o gamă largă de echipamente militare, poate fi folosit la operaţiuni speciale, la misiuni de recuperare a personalului sau la atacuri uşoare.