01 august 2019

Comandorul Alessandro Falcone, impresionat de marinarii militari români

Andreea Soare

Comandantul grupării NATO, comandorul Alessandro Falcone (Italia), s-a îmbarcat la bordul navei militare româneşti, Dragorul Locotenent Dimitrie Nicolescu (DM29), de la bordul căreia a coordonat operaţiunile SNMCMG-2, luni, 29 iulie. Comandorul a rămas impresionat de modul de planificare, organizare şi de execuţie a manevrelor de la bord, toate desfăşurându-se în deplină siguranţă, în ciuda unei hule puternice, arată un comunicat al Forţelor Navale Române.

Sursă foto: Mediafax

Gruparea navală NATO SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group-2), din care face parte şi dragorul maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu” (DM 29), a părăsit luni, 29 iulie, portul Eregli din Turcia şi a reînceput exerciţiile în Marea Neagră. Comandorul Alessandro Falcone a urmărit atent manevrele de plecare a navelor grupării din portul turcesc, după care a asistat la un exerciţiu de dragaj mecanic, executat de marinarii militari români. 

În urma vizitei, comandorul a menţionat că, desi forţele navale române au o tehnică diferită de cea a forţelor navale italiene, misiunile sunt îndeplinite cu profesionalism. Acesta nu a părăsit bordul navei fără să îi felicite pe marinarii militari români pentru contribuţia adusă misiunii grupării NATO în Narea Neagră.

„NATO rămâne pentru România unul dintre pilonii principali ai politicii externe şi de securitate. Angajamentul continuu al ţării noastre şi al Aliaţilor pentru securitatea şi apărarea comună asigură credibilitatea şi relevanţa NATO, în beneficiul tuturor statelor membre, precum şi pentru consolidarea securităţii europene şi euro-atlantice. Suntem uniţi de aceleaşi valori democratice, împărtăşite de toţi membrii Alianţei, alcătuind o comunitate puternică şi unită, capabilă să răspundă tuturor ameninţărilor, indiferent de tipul lor sau de zona de provenienţă. Prin misiunile executate împreună cu partenerii noştri, Forţele Navale Române sunt un furnizor credibil de securitate pe flancul estic al NATO şi UE”, adaugă reprezentanţii Forţelor Navale Române.