23 ianuarie 2019

Comandantul taliban "Norman", aflat în spatele atacului asupra unei baze militare din Afganistan a fost ucis

Marinela Sarbu

Principala agenţie de securitate din Afganistan a anunţat miercuri că l-a ucis pe comandantul taliban care se afla în spatele atacului de săptămâna aceasta asupra uneia dintre bazele sale militare şi a promis că îi va prinde şi elimina pe toţi cei implicaţi, relatează Reuters.

Direcţia Naţională de Securitate (DNS) a transmis că talibanul, identificat cu numele de Noman, a fost ucis în timpul unui raid aerian în seara zilei de marţi.

Agenţia a anunţat că Noman este persoana care a orchestrat atacul asupra bazei militare din provincia Maidan Wardak, situată la vest de Kabul, iar numărul victimelor este de 36 de persoane, alte 58 fiind rănite. Alţi oficiali au declarat că numărul victimelor este mai mare.

Noman, împreună cu alţi şapte, au fost atacaţi după ce au fost identificaţi de forţele NDS în urma unei misiuni operative”, a explicat agenţia de securitate într-un comunicat.

”DNS va urmări gruparea teroristă şi îi va elimina pe toţi”, se precizează în comunicat.

Talibanii au negat, într-un comunicat, că bărbatul a fost ucis.

Atacul a avut loc în capitala provinciei Maidan Wardak, un vehicul-capcană explodând în sediul Direcţiei Naţionale de Securitate (DNS) din Maidan Shahr.