11 iulie 2019

Comandantul Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii în Europa, vizită în România

Andreea Soare

Generalul Jeffrey L. Harrigian, comandantul Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii în Europa, a vizitat România, în perioada 09-10 iulie, la invitaţia generalului-maior Viorel Pană, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene (SMFA), arată un comunicat al Forţelor Aeriene Române.

Sursă foto: Mediafax

„Agenda oficială a generalului american a inclus o întrevedere cu generalul-maior Viorel Pană şi cu echipa de comandă a SMFA, o întâlnire cu militarii detaşamentului american dislocaţi la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, participanţi la exerciţiul bilateral româno-american DACIAN VIPER 2019, precum şi vizitarea facilităţilor bazei. De asemenea, generalul Harrigian a vizitat şi sistemul defensiv antirachetă Aegis Ashore de la Deveselu”, precizează reprezentanţii Forţelor Aeriene.

Aceştia au discutat despre contribuţia şi rolul Forţelor Aeriene Române şi a Forţelor Aeriene ale SUA în cadrul măsurilor NATO de reasigurare a flancului estic al Alianţei Nord-Atlantice şi de a dezvolta şi întări relaţiile de cooperare bilaterală în cadrul parteneriatului strategic România-SUA.

„Pe traiectul zborului de la Otopeni la Câmpia Turzii, aeronava care transporta delegaţia generalului Harrigian a fost inclusă într-un exerciţiu, fiind interceptată şi însoţită de avioanele F-16 Fighting Falcon, din cadrul Bazei 86 Aeriene, aeronave care execută Serviciul de Luptă şi poliţie Aeriană, sub comandă NATO”, se mai adaugă în comunicat.