10 iulie 2019

Comandant iranian: Bazele americane regionale se află în raza de acţiune a rachetelor iraniene

Teodora Marinescu

Hossein Nejat, un comandant din cadrul Gărzilor Revoluţionare din Iran a declarat marţi că bazele militare americane din reigune se află în raza de acţiune a rachetelor iraniene, a informat agenţia Tasnim, în contextul conflictului între Washington şi Teheran, relatează Reuters.

Sursă foto: Mediafax

"Bazele militare americane se află în raza de acţiune a rachetelor noastre. Rachetele noastre le vor distruge aeronavele dacă acestea vor face o greşeală", a declarat Nejat.

"Americanii sunt conştienţi de consecinţele unei confruntări militare cu Iranul", a adăugat acesta.

Vicepreşedintele american Mike Pence a declarat luni că Statele Unite nu vor să ajungă la un conflict militar cu Iranul, dar Washingtonul este pregătit să protejeze interesele americane.

Un consilier al preşedintelui Emmanuel Macron va efectua marţi şi miercuri o vizită diplomatică în Iran pe fondul escaladării tensiunilor dintre Teheran şi Statele Unite

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene.