14 septembrie 2020

Colegiul Militar Breaza intră în scenariul roşu: Patru elevi au COVID-19

Petru Mazilu

Colegiul Militar Breaza, două şcoli şi patru grădiniţe din judeţul Prahova intră în scenariul roşu din cauza unor infectări cu virusul SARS CoV-2. Cursurile vor fi mutate în mediul online timp de două săptămâni, anunţă reprezentanţii Prefecturii Prahova.

Sursă foto: Facebook MApN

O şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va avea loc pe parcursul zilei de louni la Prefectura Prahova, iar pe ordinea de zi figurează suspendarea cursurilor şi trecerea activităţii în mediul online pentru 14 zile la unităţi şcolare din Breaza şi Gorgota, unde au fost depistate cazuri de COVID-19.

„Este vorba despre Colegiul Militar Breaza şi două şcoli şi patru grădiniţe din Gorgota. La Breaza sunt cel puţin patru elevi infectaţi”, spun reprezentanţii Prefecturii Prahova.

Autorităţile încă aşteaptă rezultate de la alte teste.

În nicio unitate şcoala nu se întrerupe, potrivit sursei citate, cursurile urmând să se desfăşoare doar online, conform scenariului trei.

Elevi care au COVID-19 au fost depistaţi şi la Colegiul Militar „Mihi VIteazul” din Alba Iulia, aici fiind vorba de trei cazuri.