26 august 2019

Coaliţia arabă coordonată de Arabia Saudită a interceptat şi distrus şase proiectile lansate de rebelii huthi din Yemen

Teodora Marinescu

Coaliţia coordonată de Arabia Saudită a interceptat şi distrus duminică şase rachete balistice lansate de gruparea huthi şi care vizau civili în regiunea Jizan, aflată în apropierea graniţei cu Yemen, informează site-ul agenţiei Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Un purtător de cuvânt al grupării huthi a informat mai devreme că rebelii au lansat rachete 10 Badr-1 care vizau aeroportul din Jizan.

Rebelii huthi, care controlează capitala Sanaa au intensificat în ultimele luni atacurile care urmăresc ţinte din Arabia Saudită. Ca răspuns, coaliţia a lansat atacuri ce vizau baze militare care aparţin grupării insurgente.

"Huthi continuă să atace civili cu drone şi rachete...este considerat un act de agresiune şi terorism prin dreptul internaţional", a declarat purtătorul de cuvânt al coaliţiei saudite, colonelul Turki al-Malki.

O coaliţie condusă de Arabia Saudită se luptă cu rebelii huthi de patru ani în ţara din Peninsula Arabă pentru a încerca să readucă la putere guvernul recunoscut pe plan internaţional, într-un conflict văzut ca un război de la distanţă între Arabia Saudită şi Iran.