19 octombrie 2020

Ciucă despre Institutul Cantacuzino: va scoate pe piaţă un supliment alimentar până la sfârşitul anului. Când va fi gata şi un vaccin

Florin Jipa

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a declarat că specialiştii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” vor scoate pe piaţă, până la finalul anului, un supliment alimentar cu proprietăţi biostimulatoare şi antioxidante.

Sursă foto: Institutul Cantacuzino

Conform unui comunicat de presă al Institutului, este vorba despre OROSTIM-HV, un supliment alimentar cu proprietăţi biostimulatoare şi antioxidante. Acesta conţine o combinaţie dintre o pulbere de extract de orz verde şi un lizat atomizat format din 15 tulpini bacteriene. Are proprietăţi de stimulare a imunităţii, determinând creşterea rezistenţei organismului la infecţii.

Ministrul Ciucă a mai spus că a vorbit cu directorul Institutului, colonelul Oancea, şi vechea linie de producţie a vaccinului trivalent va fi repusă în funcţiune pentru a începe începe testele, urmând ca anul viitor să fie produs şi vaccinul Trivalent.

Până atunci, personalul Institutului Cantacuzino se concentrează pe sporirea capacităţii de testare, a mai adăugat Nicolae Ciucă.