13 ianuarie 2021

Cipru şi Emiratele Arabe Unite au semnat primul acord de cooperare militară

Andreea Soare

Cipru şi Emiratele Arabe Unite au semnat, marţi, primul acord de cooperare militară, în contextul dorinţei Ciprului de a consolida relaţiile cu ţările vecine din Orientul Mijlociu, relatează Defense News.

Sursă foto: Profimedia

Cipru a semnat deja înţelegeri militare cu Egipt, Israel şi Jordan, iar forţele sale armate au participat la exerciţii cu militarii acestor trei ţări.

Ministerul Apărării din Cipru a precizat, într-o declaraţie de presă, că înţelegerea cu Emiratele Arabe Unite prevede desfăşurarea unor manevre militare, programe de antrenament şi consultaţii cu privire la cooperarea operaţională.

Ministrul cipriot al Apărării Charalambos Petrides a semnat înţelegerea în timpul unei teleocnferinţe şi a acceptat să se întâlnească cu omologul său din EAU, imediat ce noul coronavirus nu va mai reprezenta un pericol.

EAU a participat, în noiembrie, la un exerciţiu militar aerian şi maritim de amploare al Egiptului. Militari din Franţa, Grecia, Egipt şi Cipru au fost, de asemenea, parte la aceste exerciţii, numite Medusa.