11 decembrie 2018

Cinci militari americani, dispăruţi după coliziunea aeriană din largul Japoniei, au fost declaraţi morţi

Mircea Olteanu

Operaţiunile de căutare a cinci militari americani, daţi dispăruţi în urma coliziunii între un avion de alimentare în zbor şi o aeronavă F/A-18, produsă săptămâna trecută în largul Japoniei, au fost oprite, iar cei cinci au fost declaraţi morţi, informează agenţia de ştiri The Associated Press.

Sursă foto: Mediafax

Operaţiunile de căutare, la care au participat forţe americane, nipone şi australiene, au fost oprite marţi.

Cei cinci se aflau la bordul unui avion de alimentare în zbor de tip KC-130 Hercules ce s-a ciocnit joi cu o aeronavă multirol F/A-18 Hornet în cursul unui acţiuni de antrenament. Cele două aparate de zbor ale Puşcaşilor Marini americani s-au prăbuşit la sud de insula japoneză Shikoku.

Cei doi membri ai echipajului aeronavei F/A-18 au fost recuperaţi din apă la scurt timp după accident, dar unul dintre aceştia a decedat ulterior.

Cauzele producerii coliziunii nu au fost momentan stabilite cu exactitate, autorităţile continuă să cerceteze circumstanţele producerii tragediei.

Forţele americane staţionate în Japonia au fost implicate în ultimii ani în mai multe accidente, în urma cărora comandantul Flotei a 7-a americane, viceamiralul Joseph Aucoin, a fost demis anul trecut.

Peste 50.000 de militari americani sunt staţionaţi în Japonia în conformitate cu un pact de securitate bilateral.