25 septembrie 2018

Christian Goettfert, General Dynamics, la AVEE: Standardele privind achiziţiile, o problemă pentru Europa de Est

Mircea Olteanu

O problemă pentru Europa de Est este faptul că încă nu sunt complet dezvoltate cele mai bune standarde privind achiziţiile, a declarat Christian Goettfert, director International Business and Services în cadrul General Dynamics European Land Systems, la conferinţa Armoured Vehicles Eastern Europe.

Sursă foto: Mediafax

Christian Goettfert a vorbit la un panel din cadrul conferinţei Armoured Vehicles Eastern Europe şi despre producţia de vehicule blindate Piranha V în România.

"Suntem mândri că la începutul acestui an ne-a fost acordat, probabil, cel mai mare contract care a fost acordat vreodată în această ţară unei companii private de după revoluţie (...) pentru Piranha V, 227 la număr, 30 dintre ele vor fi produse in Elveţia, urmând să fie livrate foarte curând României, iar restul vehiculelor vor fi produse în România, la Uzina Mecanică Bucureşti, un fost producător de tancuri, aici în Bucureşti", a afirmat reprezentantul companiei General Dynamics European Land Systems.

"În mod clar, o problemă este că în Europa de Est, nu aş zice că lipsesc, însă încă nu sunt complet dezvoltate cele mai bune standarde privind achiziţiile, în unele ţări nu există uneori transparenţa pe care o dorim", a afirmat Christian Goettfert.

Oficialul a mai declarat că "Europa de Est rămâne o piaţă în creştere, în pofida acestor lucruri nu foarte mature, rămâne o piaţă foarte interesantă".

"General Dynamics European Land Systems (...), considerăm că avem cooperarea în ADN, deoarece sediul nostru este la Madrid, avem 800 de persoane în filiala din Elveţia, producând familia Piranha şi familia Eagle, avem o subsidară germană, cunoscută pentru poduri militare, în Kaiserslautern, Germania, avem în Austria, avem un birou în România, suntem stabiliţi şi în Republica Cehă, deci cooperarea este în ADN-ul nostru", a mai spus Christian Goettfert.

Evenimentul Armoured Vehicles Eastern Europe se desfăşoară în perioada 25-26 septembrie la Bucureşti şi reuneşte reprezentanţi ai unora din cele mai importante companii din domeniul apărării.