28 septembrie 2021

China a prezentat noile drone şi aeronave de luptă la salonul aeronautic din Zhuhai

Andreea Soare

China şi-a prezentat noile capabilităţi aeriene la salonul aeronautic din Zhuhai, inclusiv dronele de supraveghere prin care chinezii vor monitoriza teritoriile disputate din Taiwan până în Marea Chinei de Sud şi rivalitatea acestora cu SUA, scrie yahoonews.

Sursă foto: Profimedia

Cel mai mare salon aeronautic din China, aflat în oraşul Zhuhai, a găzduit această prezentare în contextul în care Beijingul plănuieşte să îşi îndeplinească obiectivul de a moderniza armata până în 2035. Deşi se află cu mult în urma SUA - din punctul de vedere al capabilităţilor militare - unii experţi cred că Beijingul va ajunge din urmă Washingtonul. Raportul din acest an al agenţiilor de informaţii americane, în care China este prezentată drept una dintre cele mai mari ameninţări la adresa securităţii americanilor, confirmă acest lucru.

Participanţii la această prezentare au putut admira noile aeronave ale Chinei, dronele şi elicopterele de atac.

Atracţia salonului aeronautic din Zhuhai a fost drona prototip CH-6, care are o anvergură de 20,5 metri şi este dedicată misiunilor de supraveghere, însă poate transporta şi arme pentru misiuni de luptă. Are o altitudine de croazieră de 10.000 de metri, însă poate ajunge şi la 15.000 metri. De asemenea, poate zbura pe durate mai lungi decât modelele anterioare.

Sursă: Twitter

 Aeronava J-16D, care poate bruia echipamentele electronice, a fost, de asemenea, admirată de vizitatori. 

Sursă: Profimedia

O altă dronă care a atras atenţia vizitatorilor este drona WZ-7, dedicată misiunilor de patrulare maritimă. Atât drona WZ-7, cât şi aeronava J-16D au intrat în serviciul armatei chineze. 

Sursă: Profimedia