05 august 2019

Cetăţeni din Algeria şi Palestina, între care 5 copii, prinşi încercând să iasă din România

Petre Mazilu

Zece cetăţeni din Algeria şi Palestina, între care 5 copii, au fost prinşi la jumătate de kilometru de frontiera cu Ungaria, în timp ce încercau să iasă pe jos din România.

Sursă foto: Mediafax

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu – I.T.P.F. Oradea, împreună cu un echipaj de jandarmi din cadrul I.J.J. Arad - Grupa de Jandarmi Pecica, au depistat, duminică seara, la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră, zece persoane care mergeau pe jos, pe câmp, spre Ungaria.

Întrucât persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu pentru continuarea cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră au constatat că cei în cauză sunt zece cetăţeni din Algeria şi Palestina, dintre care trei bărbaţi, două femei şi cinci minori. În cadrul cercetărilor, s-a mai stabilit că adulţii au vârste cuprinse între 25 şi 45 de ani, iar minorii între 9 şi 17 ani, fiind solicitanţi de azil în România.

De asemenea, adulţii au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Migranţii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.