13 mai 2019

Certificarea detaşamentului italian, la Mihail Kogălniceanu

Monitorul Apărării şi Securităţii

Ceremonia de certificare a detaşamentului italian în vederea executării serviciului de poliţie aeriană întărită va avea loc, în prezenţa ministrului apărării naţionale, Gabriel Leş, marţi, 14 mai, începând cu ora 11.00, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, anunţă un comunicat de presă al MApN.

Sursă foto: Mediafax

Detaşamentul italian, format din aproximativ 130 de militari (piloţi şi personal tehnic) cu patru aeronave Eurofighter Typhoon, va executa misiuni de poliţie aeriană în următoarele patru luni, alături de militari ai Forţelor Aeriene Române (cu aeronave MiG-21 LanceR), sub comandă NATO.

Aeronavele Eurofighter Typhoon ale Forţelor Aeriene Italiene au sosit în România în urmă cu 10 zile.

Forţele Aeriene Italiene (IAF) se află la prima misiune în România şi iau parte la aceasta, pe bază rotaţională cu alte naţiuni aliate, ca parte a operaţiunii Reassurance.

Misiunile de poliţie aeriană desfăşurate în comun vor contribui la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum şi la consolidarea interoperabilităţii dintre forţele aeriene române şi italiene.
Dislocarea avioanelor IAF în România este parte a implementării Planului de acţiune pentru asigurarea capacităţii operaţionale a NATO pe flancul estic al Alianţei, atât în zona de nord, cât şi în zona de sud, şi demonstrează unitatea şi determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate.