06 septembrie 2019

Ceremonia de comemorare a militarului care a murit în Kabul a fost organizată, vineri, la MApN

Mihaela Gidei

O ceremonie de comemorare a militarului căzut la datorie a fost organizată, vineri dimineaţă, la sediul Ministerului Apărării. Militarul care a murit joi, în urma unei explozii în Kabul, a fost avansat la gradul de sublocotenent post-mortem.

Sursă foto: Mediafax

Vineri, în unităţile militare din ţară şi din teatrele de operaţii, sunt organizate ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie, informează MApN. O astfel de ceremonie a fost organizată şi vineri dimineaţă, la sediul Ministerului Apărării.

Militarul român care şi-a pierdut viaţa joi, 5 septembrie, în Afganistan este caporalul clasa a III-a Cipirian-Ştefan Polschi, care îndeplinea funcţia de şofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Caporalul cls. a III-a Cipirian-Ştefan Polschi avea 38 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. Era angajat în M.Ap.N. din anul 2004 şi se afla la a treia misiune în Afganistan.

Ministrul apărării naţionale, Gabriel Leş, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Cipirian-Ştefan Polschi.

Preşedintele Klaus Iohannis a decis, joi, să-l decoreze post-mortem pe militarul român ucis joi într-un atentat în Kabul cu Ordinul Naţional Steaua României.