13 ianuarie 2021

Centrala nucleară de la Cernavodă are probleme. Unitatea 1 s-a defectat şi va fi oprită în mod controlat pentru efectuarea lucrărilor de reparaţie

Dorin Oancea

Unitatea 1 a CNE Cernavodă va fi oprită în mod controlat, în noaptea de vineri spre sâmbăta (15-16 ianuarie 2021) pentru realizarea unor lucrări de reparaţie ca urmare a apariţiei unei defecţiuni la circuitul tehnologic clasic/secundar al Unităţii 1, anunţă Nuclearelectrica.

Sursă foto: Mediafax

Manevrele de reducere a puterii vor începe pe data de 16.01.2021, ora 0:00. Oprirea controlată a Unităţii 1 CNE Cernavodă se realizează conform procedurilor aplicabile în astfel de situaţii şi este necesară pentru a permite personalului CNE Cernavodă realizarea lucrărilor de reparaţie în condiţii de siguranţă, dat fiind faptul că fluidul de lucru (apa demineralizata) este la temperatură şi presiune ridicată.

Defecţiunea apărută la circuitul tehnologic clasic al Unităţii 1 şi lucrările de remediere aferente nu au impact advers asupra securităţii nucleare, mediului, personalului sau populaţiei.