13 iunie 2024

Cele peste 400 de avioane americane V-22 Osprey nu vor relua complet operaţiunile de zbor până la mijlocul anului 2025, după ce au înregistrat mai multe incidente aeriene

Andreea Soare

Armata SUA nu va relua complet operaţiunile de zbor cu avioanele V-22 Osprey până la mijlocul anului 2025, a declarat un vice-amiral al Forţelor Navale, pentru Defense News.

Sursă foto: Hepta

Potrivit vice-amiralului Carl Chebi, comandantul Comandamentului de Sisteme Aeriene din Forţele Navale, în aceste momente are loc o revizuire a avioanelor, care ar putea dura între 6 şi 9 luni.

„Pe măsură ce vom descoperi ceva în cadrul revizuirii, vom lua decizia necesară pentru a asigura siguranţa operaţiunilor de zbor”, a spus Chebi.

Comandamentul a permis reîntoarcerea la zbor a avioanelor Osprey  - cu unele restricţii de zbor – la începutul lunii martie, la trei luni după ce toată flota a fost reţinută la sol, după momentul în care un astfel de avion s-a prăbuşit în Japonia şi a dus la moartea a 8 militari americani.

Puşcaşii marini ai SUA au sute de astfel de aeronave, iar Forţele Aeriene  au 50 şi Forţele Navale 30.  Unele dintre avioanele puşcaşilor marini au reluat zborurile prin mai, pentru a se pregăti de un exerciţiu care are loc în Australia, iar Unitatea Expediţionară 24 a Armatei SUA foloseşte câteva avioane în Suedia, la exerciţiul Baltic Operations.

Cu toate acestea, avioanele Forţelor Navale nu pot desfăşura misiunile de sprijin pentru portavioane în misiuni pe mare. Deşi au primit undă verde pentru a relua misiunile normale, serviciul nu permite zborul acestora la mai mult de 30 de minute distanţă de un aerodrom pe care pot ateriza în caz de urgenţă.