28 august 2019

Cel puţin trei persoane au murit în urma unor explozii în Fâşia Gaza

Andrei Vacaru

Cel puţin trei persoane au murit şi mai multe au fost rănite în urma unor explozii produse marţi la două puncte de control ale Poliţiei din Fâşia Gaza, a anunţat Ministerul de Interne din Gaza, condus de Hamas, potrivit Reuters.

Cele trei persoane decedate erau poliţişti, după cum a informat Ministerul, care a şi decretat stare de urgenţă în Fâşia Gaza după aceste atacuri.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Eyad Al-Bozom, a declarat că forţele de ordine fac progrese în anchetă, dar nu a oferit detalii suplimentare. „Mâinile păcătoase care au comis această crimă nu vor scăpa de pedeapsă”, a declarat Bozom.

Prima explozie s-a petrecut în timp ce o motocicletă trecea pe lângă unul dintre punctele de control. Doi ofiţeri au fost ucişi, iar un palestinian a fost rănit, însă nu este clar dacă persoanele aflate pe motocicletă au avut vreo implicare. Cea de-a doua explozie s-a petrecut la mai puţin de o oră şi a dus la moartea unui poliţist şi la rănirea mai multor persoane aflate în zonă, potrivit aceleiaşi surse.

Un purtător de cuvânt al Armatei Israeliene a declarat că nu are informaţii referitoare la implicarea Israelului în aceste atacuri.