25 iulie 2019

Cel puţin şase persoane au murit în urma unui atentat sinucigaş, în capitala Somaliei

Andrei Vacaru

Cel puţin şase persoane au murit, iar alte şase, printre care şi primarul capitalei Mogadishu, au fost rănite, în urma unui atentat sinucigaş care a avut loc miercuri în capitala Somaliei, potrivit CNN.

Sursă foto: Mediafax

Atacul a vizat o clădire guvernamentală din Mogadishu.

Primarul capitalei, Abdirahman Omar Osman, a fost grav rănit în urma exploziei, după cum a informat ministrul somalez al Informaţiilor, Mohamed Abdi Hayir. Printre cei ucişi se numără cinci oficiali locali.

Gruparea teroristă Al-Shabaab a revendicat atacul printr-un comunicat prin care susţine că atentatul a vizat mai mulţi oficiali ai Naţiunilor Unite care se aflau în acel moment în clădirea guvernamentală, însă această informaţie nu a fost confirmată în mod oficial.

Cu doar câteva ore înaintea exploziei, James Swan, reprezentantul ONU pentru Somalia, s-a întâlnit cu primarul şi consilierii acestuia în clădirea vizată de atac, dar a părăsit-o înaintea deflagraţiei, au anunţat surse oficiale.

„Naţiunile Unite sunt alături de poporul şi Guvernul Somaliei în lupta lor împotriva acestor atacuri teroriste”, a spus Swan prin intermediul unui comunicat.