16 mai 2019

Cel puţin şase persoane au fost ucise în urma unui raid aerian al coaliţiei conduse de Arabia Saudită în Yemen

Andrei Vacaru

Cel puţin şase persoane au fost ucise şi alte câteva zeci au fost rănite joi în capitala Yemenului, Sanaa, în urma unui raid aerian al coaliţiei conduse de Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite, potrivit Al Jazeera.

Sursă foto: Mediafax

Printre victime se numără şi femei şi copii. Raidul aerian a vizat mai multe ţinte militare ale rebelilor houthi, dar a lovit şi mai multe zone rezidenţiale din capitala yemenită.

Postul saudit de televiziune Al Arabiya a anunţat că reprezentanţii coaliţiei au anunţat prin intermediul unui comunicat că au decis să lanseze o operaţiune pentru „neutralizarea capacităţii miliţiilor houthi de a lansa agresiuni”.

Potrivit Ministerului Sănătăţii din Yemen, şase civili, printre care şi patru copii, au fost ucişi. De asemenea, 52 de persoane au fost rănite, printre care şi două femei din Rusia care lucrează în domeniul sănătăţii.

Raidul aerian vine la două zile după ce rebelii houthi, susţinuţi de Iran, au revendicat mai multe atacuri cu drone în urma cărora o importantă conductă de petrol a fost închisă temporar în Arabia Saudită.

Surse medicale susţin că bilanţul victimelor ar putea să crească.