28 martie 2019

Cel puţin şapte morţi după presupusul atac israelian care a vizat o bază iraniană din Siria

Mihai Draghici

Cel puţin şapte persoane au murit în urma bombardamentului care a vizat o poziţie militară iraniană din Siria, un atac atribuit Israelului, anunţă organizaţia Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citată de site-ul Ynetnews.com.

Potrivit surselor citate de OSDO, bilanţul bombardamentului este de şapte morţi şi cinci răniţi. Toate victimele sunt militari iranieni sau militanţi din cadrul grupurilor paramilitare susţinute de Iran.

Artileria antiaeriană siriană a atacat "rachete israeliene", în apropierea oraşului Alep, a transmis agenţia de presă SANA, citată de cotidianul Times of Israel. Conform surselor locale, ţinta a fost un depozit de armament situat într-o bază militară iraniană.

Ministrul interimar de Externe din Israel, Yisrael Katz, a evitat să recunoască responsabilitatea ţării sale pentru acest atac. "Potrivit surselor externe, Forţele Aeriene au atacat trupe iraniene în Siria. Din ceea ce ştie Iranul, noi am fost. A fost o acţiune extrem de riscantă din punct de vedere militar", a spus Yisrael Katz.

Israelul efectuează frecvent raiduri aeriene în Siria, vizând poziţii militare ale Iranului sau transporturi de armament destinate mişcării şiite libaneze Hezbollah.