08 august 2019

Cel puţin doi morţi în urma unei explozii produse într-o bază militară din Rusia

Bianca Pavaluca

Cel puţin două persoane au murit şi alte şase au fost rănite în urma unei explozii produse joi la o bază de lansare a rachetelor balistice din nordul Rusiei, în timpul unui test de armament, relatează BBC şi Reuters.

Ambele persoane decedate erau specialişti civili, a transmis Ministerul Apărării din Rusia prin intermediul unui comunicat. Printre cele şase persoane rănite se numără atât civili, cât şi militari.

Autorităţile nu au dat numele bazei militare în care s-a produs incidentul. Din primele informaţii, aceasta s-ar afla în regiunea Arkhangelsk.

„În urma exploziei, şase oficiali ai Ministerului Apărării şi ai unor companii de dezvoltare au fost răniţi. Doi specialişti au murit în urma rănilor suferite”, se menţionează în comunicatul emis de Minister.

Explozia a avut loc în timpul testării unui motor de rachetă, a anunţat un oficial din cadrul Ministerului Apărării, menţionând că nu au fost înregistrate radiaţii sau emanări de materiale dăunătoare în urma incidentului.

„În timpul testării unui motor a avut loc explozia şi combustia produsului”, a declarat oficialul, citat de agenţia de presă Interfax.

„Nu au fost emanate chimicale dăunătoare în atmosferă, iar nivelul de radiaţii este normal”, a adăugat acesta.

Autorităţile din oraşul Severodvinsk au anunţat că în urma exploziei a fost înregistrată o creştere uşoară a nivelului de radiaţii, relatează agenţia de presă Tass.