05 iulie 2019

Cel puţin 80 de migranţi africani sunt consideraţi morţi în urma scufundării unei ambarcaţiuni în largul Tunisiei

Bianca Pavaluca

Cel puţin 80 de migranţi africani sunt consideraţi decedaţi după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a scufundat în largul Tunisiei, în timp ce încercau să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa, au transmis reprezentanţii Crucii Roşii, citaţi de Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Înaltului Comisar ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) a transmis, de asemenea, prin intermediul unui comunicat, că 80 de persoane sunt considerate decedate în urma accidentului.

Patru migranţi de la bordul navei au fost salvaţi de pescarii tunisieni aflaţi în zonă în momentul scufundării, dar unul dintre aceştia a murit ulterior la spital.

„Situaţia curentă nu poate continua”, a declarat Vincent Cochetel, emisar ONU pentru zona Mediterană.

„Nicio persoană nu îşi pune viaţa în pericol, sau pe cea a familiei sale, în călătoriile acestea disperate decât dacă simt că nu au altă variantă. Trebuie să oferim alternative puternice pentru a nu mai călca pe aceste ambarcaţiuni vreodată”, a adăugat Cochetel.

Purtătorul de cuvânt al organizaţiei Crucea Roşie, Mongi Slim, a transmis că ambarcaţiunea s-a scufundat în largul oraşului Zarzis. O sursă guvernamentală a anunţat că migranţii proveneau din Africa şi doreau să ajungă în oraşul Zuwara din Libia.