16 octombrie 2019

Cel puţin 15 morţi, inclusiv un militar, în urma unui nou incident armat major în Mexic, al doilea în doar două zile

Mircea Olteanu

Cel puţin 15 persoane au decedat în urma unui schimb de focuri între persoane înarmate şi forţele de securitate, care a avut loc marţi, în localitatea Tepochica, acesta fiind al doilea incident armat major produs în Mexic în doar două zile, informează site-ul Financial Post.

Un reprezentant al autorităţilor a declarat că 14 civili şi un militar au decedat în urma incidentului armat din Tepochica, o localitatea din statul mexican Guerrero.

Potrivit presei locale, incidentul s-ar fi produs după mai mulţi indivizi înarmaţi au pătruns în localitatea Tepochica, forţele de securitate intervenind după ce locuitorii au semnalat prezenţa unui grup de persoane suspecte.

Incidentul de marţi vine după ce, în urmă cu două zile, în statul mexican Michoacan, 14 ofiţeri de poliţie au pierit într-o ambuscadă pusă la cale de presupuşi membri ai unui cartel de droguri.

Preşedintele Andres Manuel Lopez Obrador a dat vina pe administraţiile anterioare pentru violenţa cronică din Mexic.

Peste 250.000 de persoane au fost ucise în Mexic în ultimii ani; doar în 2018 decedând 33.749 de persoane din cauza violenţelor de acest tip. Anul trecut s-a înregistrat un record la nivel naţional în acest sens, iar statisticile din acest moment arată că acest record sângeros ar putea fi depăşit chiar anul acesta.