25 iulie 2019

Cel puţin 15 morţi în urma unor atacuri cu bombă în Kabul

Marinela Sarbu

Cel puţin 15 persoane au fost ucise în urma unor atacuri cu bombă care au avut loc joi în capitala afgană, Kabul, au anunţat autorităţile, în timp ce şeful Statului Major al Marinei americane, Joseph Dunford, se întâlnea cu mai mulţi ofiicali americani şi din cadrul NATO, potrivit Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Opt angajaţi ai Ministerului pentru Mine şi Petrol au fost ucişi şi alţi 27 au fost răniţi după ce autobuzul în care se aflau a fost atacat, au anunţat oficaili din cadrul ministerului. Printre cei decedaţi se aflau cinci femei şi un copil.

La câteva minute după explozie, atacatorul sinucigaş s-a aruncat în aer la câţiva metri distanţă, ucigând cel puţin şapte persoane şi rănind alte 20.

”Prima oară o bombă a explodat în apropierea unui microbuz, apoi un atacator s-a sinucis în aproipiere de locul în care se afla autobuzul, iar o a treia explozie s-a întâmplat după ce o maşină fost detonată de militanţi necunoscuţi”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului afgan de Interne.

Organizaţia teroristă Stat Islamic a revendicat joi două dintre atacurile din capitala afgană Kabul, a informat agenţiai de presă Amaq, deţinută de aceasta.