20 iulie 2018

Atac în Germania: Un individ a atacat pasagerii dintr-un autobuz

Mihai Draghici | Mediafax

Sursă foto: Mediafax

Cel puţin 14 persoane au fost rănite după ce un individ a comis vineri un atac cu un cuţit într-un autobuz, în orăşelul Lübeck, situat în nordul Germaniei, anunţă surse din cadrul serviciilor de securitate citate de presa locală.

Potrivit surselor citate de site-ul LübeckerOnline, douăsprezece persoane sunt rănite uşor, iar două sunt în stare gravă.

Autorul atacului, un bărbat de peste 30 de ani care susţine că este din Iran, a fost reţinut.

Poliţia germană a confirmat incidentul. "În Lübeck are loc o operaţiune de amploare. Încercăm să aflăm motivul atacului", a comunicat Poliţia regională.

Printre persoanele rănte se numără şi şoferul autobuzului de transport în comun. Incidentul a avut loc în zona Kücknitz din orăşelul Lübeck, în apropierea unei staţii de autobuz.

Poliţia germană: Douăsprezece persoane, spitalizate în urma atacului din autobuz

Douăsprezece persoane sunt spitalizate cu plăgi produse prin înjunghiere în urma atacului comis vineri într-un autobuz din nordul Germaniei, a anunţat Poliţia regională, precizând că trei victime sunt în stare gravă.

Autorităţile germane încearcă să afle motivele atacului.

Procurorii nu au exclus nicio ipoteză.

Presupusul autor al atacului este un bărbat în vârstă de 34 de ani originar din Iran, dar care are şi cetăţenie germană. Suspectul locuieşte de mulţi ani în orăşelul german Lübeck.

"Deocamdată, nu au fost găsite indicii privind radicalizarea autorului atacului", a declarat procurorul regional, Ulla Hingst.