12 septembrie 2019

Cel puţin 12 persoane au fost rănite după o explozie la un depozit de armament din Cipru

Marinela Sarbu

Cel puţin 12 persoane au fost rănite uşor în urma unor explozii produse la un depozit de armament din nordul Ciprului după un incendiu izbucnit într-o zonă militarizată, a anunţat joi ministrul cipriot de Externe, Kudret Ozersay, potrivit Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Ministrul a transmis că perimetrul a fost izolat întrucât exploziile au continuat în zona militarizată din estul oraşului Kyrenia, un port situat într-o regiune frecventată de turişti din regiunea controlată de Turcia.

„Din păcate, un incendiu a izbucnit într-un depozit de muniţii din zona militarizată de la est de Kyrenia urmat de o serie de explozii”, a spus Ozersay.

Zona a fost securizată, iar poliţia i-a avertizat pe localnici să nu se apropie, a adăugat acesta

Localnicii din satul Arapkoy, la aproximativ 12 km est de Kyrenia, au părăsit iniţial zona ca o măsură de precauţie în timpul exploziilor, dar au început să se întoarcă acasă, a spus el.

Ministerul Apărării din Turcia a anunţat că incendiul a ţinut sub control, iar cauza producerii primei explozii nu a fost clarificată.

Postul CNN Turk a difuzat imagini care arătau mai multe explozii şi nori de fum.

CNN Turk a transmis, de asemenea, că nu mai există niciun risc în zonă şi că nu a fost necesară evacuarea unui hotel din apropiere.