20 iunie 2019

Cel puţin 12 militari au murit în urma unui atac al ISIS în Nigeria

Andrei Vacaru

Gruparea teroristă Stat Islamic (ISIS) a anunţat miercuri că aripa sa din Africa de Vest a organizat un atac asupra unei baze militare din statul nigerian Borno, în urma căruia 12 militari au fost ucişi, informează Reuters.

Sursă foto: Mediafax

O sursă din cadrul Armatei a informat, însă, că bilanţul este mai mare, 25 de militari fiind ucişi în urma atacului. Potrivit aceleiaşi surse, confruntarea dintre islamişti şi militari a durat aproximativ trei ore.

Atacul a avut loc în oraşul Gajiram, iar teroriştii au incendiat baza militară pe care au atacat-o. Incidentul vine la doar câteva zile după un atac similar asupra unei alte unităţi militare şi după un atentat sinucigaş care a dus la moartea a 30 de persoane. Reuters notează că aceste atacuri recente pun sub semnul întrebării declaraţiile oficialilor guvernamentali care anunţau că aproape au reuşit să învingă insurgenţii din regiune.

Atacurile insurgenţilor din zona nord-estică a Nigeriei au dus la moartea a peste 30.000 de persoane din 2009 şi până în prezent.