16 iulie 2019

Cel puţin 11 persoane, printre care şi şapte copii, au murit în Afganistan în urma exploziei unei mine

Andrei Vacaru

Cel puţin 11 persoane, printre care şi şapte copii, au murit luni după explozia unei mine în sudul Afganistanului, potrivit unor oficiali locali citaţi de Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Incidentul s-a produs în provincia Kandahar, iar victimele se aflau într-un vehicul care a trecut peste respectiva mină, după cum a informat Hayatullah Hayat, purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei.

Un oficial de rang înalt a anunţat că 34 de persoane, printre care şi 22 de copii, se află în stare critică în urma exploziei. Victimele se aflau într-un pelerinaj.

Tot luni, o explozie în interiorul unei moschei din capitala provinciei Logar, din sud-estul ţării, a dus la moartea a trei luptători talibani şi a 11 civili, printre care şi trei copii.

Nicio grupare nu a revendicat exploziile. Talibanii au anunţat în mai multe rânduri că utilizează mine pentru a ataca forţele de securitate, însă civilii sunt deseori ucişi sau răniţi din cauza acestora.

Numai anul trecut 1.415 civili afgani au fost ucişi sau răniţi în urma exploziei unor mine. Dintre aceştia, o treime erau copii, a informat ONU.