10 mai 2018

Cei trei prizonieri americani, eliberaţi din Coreea de Nord. Au ajuns astăzi la baza Andrews

Teodora Marinescu

Coreea de Nord a eliberat trei prizonieri americani în urma vizitei Secretarului de Stat al SUA, Mike Pompeo, la Phenian, înlăturând astfel un obstacol al viitorului summit între preşedintele Donald Trump şi Kim Jong-un, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Sursă foto: Mediafax

"Am vrea să le mulţumim Guvernului SUA, preşedintelui Trump, secretarului Pompeo şi oamenilor din Statele Unite care ne-au adus acasă", au declarat cei trei într-un comunicat.

Prizonierii, eliberaţi în urma vizitei lui Mike Pompeo la Phenian, au ajuns joi la baza Andrews din afara Washingtonului.

O purtătoare de cuvânt de la Casa Albă a declarat că cei trei bărbaţi vor fi duşi la Centru Medical Militar Naţional Walter Reed, din apropierea Marylandului, pentru a fi evaluaţi medicali.

Eliberarea celor trei, considerată de Casa Albă ca fiind un "act de bunăvoinţă", reprezintă un efort al liderului suprem nord-coreean Kim Jong-un de a stabili un cadru pozitiv pentru summitul ce va urma.

Preşedintele american Donald Trump a declarat miercuri că va anunţa în trei zile locul unde se va desfăşura summitul istoric la care vor participa liderii SUA şi Coreei de Nord.