03 iulie 2018

Casa Albă: Statele Unite nu recunosc anexarea regiunii Crimeea de către Rusia

Mircea Olteanu

Statele Unite nu recunosc anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia, iar sancţiunile referitoare la intervenţia militară a Moscovei în Ucraina nu vor fi eliminate până când regiunea nu este restituită Kievului, a declarat Sarah Huckabee Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

Sursă foto: Mediafax

"Nu recunoaştem încercarea Rusiei de a anexa Crimeea", a declarat oficialul american, precizând că sancţiunile SUA "vor rămâne în vigoare până când Rusia va înapoia Ucrainei (regiunea) Crimeea", relatează agenţia de ştiri Bloomberg.

Sanders a adăugat că SUA "sunt de acord să fie în dezacord cu Rusia în această privinţă".

Preşedintele american Donald Trump a sugerat vineri că recunoaşterea de către SUA a anexării regiunii Crimeea ar putea fi un subiect al întrevederii sale cu omologul său rus, Vladimir Putin, ce urmează să aibă loc pe data de 16 iulie la Helsinki.

Întrebat dacă SUA vor accepta anexarea regiunii Crimeea de către Rusia, Trump a răspuns: "Vom vedea".

John Bolton, consilierul lui Trump pentru Siguranţă Naţională, a declarat duminică că "preşedintele spune adesea «vom vedea» pentru a arăta că este dispus să discute cu liderii străini despre o serie de chestiuni şi să audă perspectiva lor".

Întrebat dacă poziţia SUA privind anexarea regiunii Crimeea s-ar putea schimba, Bolton a răspuns: "Vom vedea".

"Preşedintele face politicile, nu eu fac politicile", a adăugat Bolton.