21 septembrie 2018

Casa Albă se angajează să intensifice ofensiva cibernetică împotriva hackerilor

Marinela Sarbu

Casa Albă a avertizat joi hackerii străini că va spori măsurile ofensive împotriva atacurilor acestora, ca parte a unei noi strategii naţionale de securitate cibernetică, relatează Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Mişcarea vine ca urmare a faptului că oficialii americani de informaţii se aşteaptă la o serie de atacuri digitale înaintea alegerilor din 6 noiembrie.

Strategia oferă agenţiilor federale noi îndrumări pentru a se proteja pe ele însele, precum şi datele particulare ale americanilor, a declarat consilierul pentru Securitate Naţională al Casei Albe John Bolton.

"Am autorizat operaţiuni cibernetice ofensive care vor fi întreprinse prin intermediul procesului de coordonare în noua directivă prezidenţială", a afirmat Bolton.

"Este în interesul nostru naţional să nu facem acest lucru nu pentru că vrem operaţiuni mai ofensive în spaţiul cibernetic, ci tocmai pentru a crea structuri de descurajare care vor demonstra adversarilor că pentru angajarea lor în operaţiuni împotriva noastră costul este mai mare decât vor dori ri să suporte“, a adăugat acesta.