03 august 2018

Casa Albă: Preşedintele SUA, Donald Trump, nu are programate noi întrevederi cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un

Mircea Olteanu

Casa Albă a anunţat joi că nu sunt programate noi întrevederi între preşedintele SUA, Donald Trump, şi liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, deşi Trump a sugerat recent că speră să-l revadă în curând pe liderul regimului de la Phenian, informează agenţia de ştiri Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Preşedintele american i-a mulţumit liderului nord-coreean Kim Jong-Un pentru trimiterea rămăşiţelor soldaţilor americani morţi în Războiul Coreean şi i-a transmis acestuia că speră să îl întâlnească din nou în curând.

„Îi mulţumesc lui Kim Jong-Un pentru că şi-a respectat promisiunea şi că a început procesul de trimitere a rămăşiţelor soldaţilor noştri căzuţi la datorie! Nu sunt deloc surprins că aţi luat această decizie bună”, a declarat Donald Trump într-un mesaj postat pe Twitter.

„De asemenea, mulţumesc pentru scrisoare, aştept să ne vedem curând”, a adăugat Trump.

Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, a declarat că în acest moment nu este fixat o a doua întrevedere între Tump şi Kim Jong-Un, însă preşedintele SUA este "în mod cert deschis la o astfel de discuţie".

Reprezentanta Casei Albe a adăugat că Donald Trump va răspunde în scurt timp la scrisoarea primită miercuri de la liderul nord-coreean.

Donald Trump şi Kim Jong-Un, liderul Coreei de Nord, au anunţat, cu ocazia întrevederii istorice din Singapore, angajamentul denuclearizării Peninsulei Coreea, Washingtonul semnalând intenţia oferirii unor garanţii de securitate Phenianului. Până de curând, cele două părţi se ameninţau reciproc cu distrugerea.