26 august 2019

Cancelarul Germaniei: Orice oportunitate trebuie folosită pentru aplanarea tensiunilor între SUA şi Iran

Teodora Marinescu

Cancelarul german Angela Merkel a informat că discuţiile avute duminică între miniştrii de Externe ai Iranului şi Franţei au reprezentat un eveniment pe marginea summitului G7 şi fiecare oportunitate ar trebui folosită pentru rezolvarea tensiunilor între Washington şi Teheran, relatează Reuters.

Sursă foto: Mediafax

"Trebuie să găsim o cale pentru încetarea conflictului, sau Iranul ar putea să îşi neglijeze şi mai mult angajamentele privind acordul nuclear", a declarat Merkel.

Aceasta a mai informat că a fost anunţată cu puţin timp înainte că ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, va fi prezent la discuţii în Biarritz.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene. Tensiunile s-au amplificat după ce Iranul a doborât o dronă militară americană şi sechestrarea mai multor tancuri petroliere.