29 ianuarie 2019

Camera Comunelor a respins o iniţiativă de evitare a ieşirii Marii Britanii din UE fără acord Brexit

Mihai Draghici

Camera Comunelor a respins, marţi seară, un proiect prezentat de opoziţia laburistă prin care ar fi putut propuse variante alternative pentru a se evita ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord Brexit.

Proiectul propus de Partidul Laburist (centru-stânga, de opoziţie) a fost respins cu un raport de voturi 327/296, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Premierul Theresa May, membră a Partidului Conservator (centru-dreapta), s-a opus iniţiativei prezentate de opoziţia laburistă.

Irlanda a transmis Comisiei Europene că va solicita asistenţă de urgenţă în situaţia producerii unui Brexit fără acord şi analizează o serie de măsuri pentru a ajuta companiile, a anunţat premierul Leo Varadkar.

Premierul Marii Britanii, Theresa May, intenţionează să ceară Uniunii Europene renegocierea Acordului pe tema Brexit, au afirmat marţi surse guvernamentale de la Londra, deşi Bruxellesul a exclus această posibilitate.

Uniunea Europeană intenţionează să aplice controale vamale la frontiera dintre Irlanda şi provincia britanică Irlanda de Nord în cazul în care Marea Britanie va părăsi Blocul comunitar fără un acord privind viitoarea relaţie bilaterală.