24 noiembrie 2021

Budăi, ministrul propus la Muncă: pensiile speciale nu sunt la Ministerul Muncii

Gabriel Pecheanu

Indemnizaţiile speciale nu sunt la Ministerul Muncii, ci la sistemul public de apărare, la Ministerul Justiţiei, a spus Marius Budăi, ministru propus la Ministerul Muncii. Acesta a precizast că dacă este nevoie de expertiză pentru desfiinţarea lor, o poate oferi. Budăi a primit aviz favorabil.

Sursă foto: Mediafax

„O temă extrem de utizată în campania electorală au fost pensiile speciale. Mi-aduc aminte cum cineva le desfiinţa în 30 de zile (Rareş Bogdan - n.r.), cum USR avea zero taxe pe salariul minim şi nu s-a întâmplat. Am convenit în coaliţie - indemnizaţiie speciale nu sunt ale Ministerului Muncii. Indemnizaţiile sunt o parte din sistemului public de apărare, o parte la Ministerul Justiţiei şi aşa mai departe. Împreună cu specialiştii, dacă se va dori expertiza noastră, o vom pune la dispoziţie”, spune ministrul desemnat al Muncii, Marius Budăi.

El a evitat să spună dacă pensiile speciale pentru aleşii locali ar trebui să intre în vigoare începând cu 1 ianuarie 2022.

Budăi a primit aviz favorabil în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

În favoarea avizului au votat 28 de parlamentari, iar împotrivă patru senatori şi deputaţi. Patru parlamentari s-au abţinut de la vot.