12 iunie 2019

Bucătar militar de pe fregata Mărăşeşti, înecat în mare

Cătălin Legănel

Un militar de pe fregata Mărăşeşti a murit, miercuri, înecat în mare, după ce a mers la pescuit de rapană (melci de mare) în zona Pescărie Năvodari. Militarul era căsătorit şi avea o fetiţă de cinci ani.

Sursă foto: Forţele Navale Române

Pompierii militari au fost solicitaţi, miercuri la prânz, să intervină pentru salvarea unui tânăr, posibil înecat, în zona Pescărie Năvodari.

„Prin apel la 112 am fost solicitaţi să intervenim la o persoană posibil înecată, pe digul de sud Năvodari. Intervin colegii din cadrul Staţiei Midia cu o autospecială cu modul de prim ajutor. Persoanei i se aplică protocolul de resuscitare”, au declarat reprezentanţii ISU Dobrogea.

În ciuda eforturilor cadrelor medicale, viaţa bărbatului nu a putut fi salvată, fiind declarat decesul.

Ulterior s-a stabilit că acesta avea 33 de ani şi era bucătar pe o navă a Forţelor Navale Române – fregata Mărăşeşti.

Primele date arată că tânărul a murit după ce s-ar fi scufundat pentru a culege rapană.

Cazul este în prezent cercetat de Serviciul de Poliţie Transporturi Maritime, fiind deschis un dosar de cercetare penală, sub coordonarea Parchetului Militar Constanţa.

Potrivit reprezentanţilor Forţelor Navale Române, bărbatul fusese angajat ca bucătar pe fregata Mărăşeşti în anul 2006, iar în 2011 a participat la misiunea „Active Endeavour” în Marea Mediterană, la bordul fregatei Regina Maria.

Era căsătorit şi avea o fetiţă de cinci ani.

În momentul producerii accidentului, el se afla în timpul liber.