18 mai 2018

BSDA 2018 | Selfie cu adrenalină la peste 40 de metri deasupra Romaero, într-o scară mecanică de la IGSU | FOTO, VIDEO

Nicolae Oprea

Vizitatorii care au fost prezenţi, joi, la BSDA, la expoziţia dedicată industriei apărării au avut parte şi de adrenalină, după ce au fost urcaţi la peste 40 de metri deasupra Romaero, cu ajutorul unei autoscări din dotarea IGSU.

Cine a avut curaj să urce în nacela unei autoscări foarte performante a IGSU a avut parte de senzaţii foarte tari, joi, la BSDA.

Este vorba de un model de autoscară mecanică expusă de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă la BSDA, a cărui scară urcă până la înălţimea de 42 de metri.

Adrenalina de la „bordul” autoscării, la înălţimea de 40 de metri, este cu atât mai puternică cu cât vântul cu putere, iar mişcările resimţite în nacelă nu sunt recomandate celor slabi de înger.

„Este o autoscară mecanică Magirus, de 42 de metri înălţme, folosită în prinicpal pentru stingerea incendiilor. În dotare are nacelă şi lift pentru salvarea persoanelor. La incendii, în vârful nacelei, se ataşează un tun pentru singerea incendiilor. Pentru salvarea personaleor de la înălţime folosim nacela, dar şi liftul, care se află tronsonul de scări şi face naveta de sus în jos, fără să mai strângem pachetul de scări”, a declarat, pentru MEDIAFAX, plutonier ajutant – şef, Marica Tănase, ISU Călăraşi.

Potrivit reprezentantului ISU, acest model de autoscară se găseşte în aproape toate judeţele, fiind disponibile de anul trecut.

Printre cei care s-au încumetat să urce în nacelă este şi Alex, în vârstă de 11 ani, care a venit cu părinţii în vizită la BSDA. „Pe la 20 de meri l-am rugat pe domnul ofiţer să coboare scara pentru că îmi era cam teamă. Dar a fost o senzaţie foarte frumoasă”, spune Alex.

Şi Florina, în vârstă de 20 de ani, s-a bucurat de această experienţă. „Senzaţia este unică, mai ales când te uiţi în jos şi vezi cât de subţire e scara. Mi-a fost puţin teamă, mai ales când a început să se balanseze. A fost destul de greu să-mi fac un selfie, dar am reuşit”, spune tânăra.

În perioada 16-18 mai, la complexul expoziţional ROMAERO, are loc a şaptea ediţie a Expoziţiei Internaţionale dedicată Industriei Aeronautice, Apărării, Securităţii Naţionale, Securităţii Cibernetice şi Securităţii Private (BSDA), care reuneşte peste 200 de firme din 24 de ţări.

Alături de prezentarea exponatelor, programul evenimentului include şi numeroase demonstraţii practice, privind funcţionarea tehnologiei.

De asemenea, în cadrul expoziţiei a fost lansat, joi, şi Monitorul Apărării, care aparţine trustului MEDIAFAX.

Monitorul Apărării şi Securităţii este o publicaţie on-line (www.monitorulapararii.ro), care reuneşte informaţii, monitorizări şi analize din domeniile apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale şi internaţionale.

Monitorul Apărării şi Securităţii are secţiuni dedicate pentru bugete, echipamente militare, legislaţie, război informaţional, securitate cibernetică, organizaţii internaţionale, crize internaţionale, ordine publică.

Monitorul Apărării şi Securităţii beneficiază de de analize originale, în care se regăseşte expertiza unor reprezentanţi ai elitei militare între care generalul (r) Ştefan Dănilă, fost şef al Statului Major General al Armatei României, generalul (r) Sergiu Medar, fost şef al Comunităţii Naţionale de Informaţii, generalul (r) Ştefan Oprea, fost reprezentant militar al României la NATO şi Uniunea Europeană, generalul (r) Cristian Dincovici, fost şef al Direcţiei de Informaţii Militare.

Monitorul Apărării şi Securităţii va fi disponibil pe bază de abonament, separat sau împreună cu alte produse de subscripţie ale MEDIAFAX Group.

Monitorul Apărării şi Securităţii poate fi accesat la adresa web www.monitorulapararii.ro .