17 mai 2018

BSDA 2018 |Penitenciarele şi-au expus armamentul. Ce arme letale se folosesc la transportul clanurilor interlope

Nicolae Oprea

Administraţia Naţională a Penitenciaelor (ANP) şi-a prezentat, joi, la BSDA, armamentul din dotare, printre care un pistol cu muniţie letală, folosit în eventualitatea în care un convoi cu deţinuţi este atacat.

Sursă foto: Mediafax

Administraţia Naţională a Penitenciarelor este prezentă, în aceste zile, la expoziţia dedicată industriei apărării de la Romaero, cu scopul de a atrage cât mai mulţi tineri pentru a se angaja în această structură.

Potrivit reprezentanţilor ANP prezenţi la expoziţie, în prezent există un deficit destul de mare de personal din cauza pensionărilor masive din ultima perioadă. Astfel, ANP şi-a expus armamentul din dotare, cu scopul de a atrage tineri să lucreze în domeniul penitenciarelor.

Atracţia principlală a standului ANP este un revolver cu muniţie letală, dar şi o puşcă cu gloanţe de cauciuc, folosită pentru dispersarea sau imobilizarea deţinuţilor recalcitranţi.

„Pistoul este cu muniţie letală, Glock 17, 9 mm, şi se foloseşte în toate cazurile în care pevede legea, cum ar fi un atac armat asupra escortelor. Bineînţeles, doar personalul specializat poate folosi acest pistol, cu antrenamente şi pregătiri în acest domeniu. Avem, de asemenea, şi pistol mitralieră, pe care îl folosim la transportarea clanurilor interlope”, a declarat, pentru MEDIAFAX, David Octavian, inspector în cadrul ANP.

La standul ANP se găseşte şi o puşcă cu muniţie non-letală, pentru disperasarea şi imobilizarea deţinuţilor recalcitranţi, fără a le pune viaţa în pericol.

„Vrem să promovăm munca în sistem penitenciar. În ceea ce priveşte condiţiile salariale, avem sporuri pentru munca cu deţinuţii, care uneori poate fi destul de grea. În prezent, cel mai mare deficit cu care ne confruntăm, este lipsa e personal, din cauza valului mare de pensionări din ultima perioadă”, a mai declarat reprezentantul ANP.

În perioada 16-18 mai, la complexul expoziţional ROMAERO, se va desfăşura a şaptea ediţie a Expoziţiei Internaţionale dedicată Industriei Aeronautice, Apărării, Securităţii Naţionale, Securităţii Cibernetice şi Securităţii Private (BSDA), care va reuni peste 200 de firme din 24 de ţări.

Pe pagina oficială a evenimentului, organizatorii anunţă că ediţia din acest an a BSDA va reuni peste 200 de expozanţi din 24 de ţări, care vor aduce cele mai noi şi performante tehnologii din domeniul apărării şi securităţii terestre, aeriene şi maritime.

Alături de prezentarea exponatelor, programul evenimentului include şi numeroase demonstraţii practice, privind funcţionarea tehnologiei.

De asemenea, în cadrul expoziţiei a fost lansat, joi, şi Monitorul Apărării, care aparţine trustului MEDIAFAX.

Monitorul Apărării şi Securităţii este o publicaţie on-line (www.monitorulapararii.ro), care reuneşte informaţii, monitorizări şi analize din domeniile apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale şi internaţionale.

Monitorul Apărării şi Securităţii are secţiuni dedicate pentru bugete, echipamente militare, legislaţie, război informaţional, securitate cibernetică, organizaţii internaţionale, crize internaţionale, ordine publică. Monitorul Apărării şi Securităţii beneficiază de de analize originale, în care se regăseşte expertiza unor reprezentanţi ai elitei militare între care generalul (r) Ştefan Dănilă, fost şef al Statului Major General al Armatei României, generalul (r) Sergiu Medar, fost şef al Comunităţii Naţionale de Informaţii, generalul (r) Ştefan Oprea, fost reprezentant militar al României la NATO şi Uniunea Europeană, generalul (r) Cristian Dincovici, fost şef al Direcţiei de Informaţii Militare.

Monitorul Apărării şi Securităţii va fi disponibil pe bază de abonament, separat sau împreună cu alte produse de subscripţie ale MEDIAFAX Group. Monitorul Apărării şi Securităţii poate fi accesat la adresa web www.monitorulapararii.ro .