06 iunie 2019

Brigada 2 Vânători de Munte participă la Wind Spring 19

Andreea Soare

„300 de militari din Brigada 2 Vânători de Munte participă la Centrul Naţional de Instruire Întrunită din Cincu la exerciţiul Wind Spring 19, conectat cu exerciţiul Saber Guardian 19”, arată un comunicat al Forţelor Terestre Române.

Sursă foto: Forţele Terestre Române

„Structura de nivel batalion marchează inamicul pentru celelalte mari unităţi şi unităţi participante la exerciţiu, conform scenariului exerciţiului”, transmit Forţele Terestre Române.

Militarii Batalionului 30 Vânători de Munte, Batalionului 33 Vânători de Munte şi celorlalte elemente de sprijin şi sprijin luptă, din Brigada 2 Vânători de Munte desfăşoară exerciţiile de rezolvare a unei situaţii tactice de nivel pluton.

Saber Guardian 19 (SG19) are ca principal obiectiv evidenţierea coeziunii, unităţii şi solidarităţii statelor partenere şi aliate în vederea apărării împotriva oricărei agresiuni, în special prin posibilitatea de mobilizare rapidă şi concentrare a forţelor în timp scurt, oriunde în Europa.

Activităţile de instruire în comun planificate în cadrul SG19 includ exerciţii tactice de stat major şi cu trageri de luptă, forţări ale cursurilor de apă, deplasarea tactică a Regimentului 2 Cavalerie al SUA din Germania în România, precum şi activităţi cu specific medical.

Pentru eficientizarea activităţilor de instruire în context internaţional, SG19 a fost conexat cu o serie de alte exerciţii naţionale si multinaţionale, numărul total de militari participanţi ridicându-se, astfel, la aproximativ 13.500 de militari din 14 ţări aliate şi partenere(Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Germania, Marea Britanie, R. Moldova, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Spania, Turcia, Ucraina, şi SUA), dintre care 7.600 vor reprezenta Armata României.