18 mai 2019

EXPLOZII în capitala Siriei, în urma unor bombardamente atribuite Israelului

Mihai Draghici

Mai multe explozii au avut loc în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă în oraşul Damasc, armata siriană anunţând că este vorba de bombardamente efectuate de Israel, afirmă surse siriene.

Sursă foto: Mediafax

Cel puţin cinci explozii puternice s-au produs la periferia capitalei Siriei, a anunţat organizaţia Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează site-ul israelian Ynetnews.com.

Bombardamentele au vizat depozite de armament iraniene şi ale mişcării şiite Hezbollah situate la periferia sudică a capitalei Siriei, afirmă surse militare citate de site-ul israelian News.Walla.co.il.

Administraţia Bashar al-Assad a confirmat bombardamentele, susţinând că unele rachete lansate de armata israeliană au fost interceptate. "Sistemele antiaeriene au depistat ţinte ostile venind dinspre Quneitra şi le-au interceptat", a declarat un oficial militar sirian citat de agenţia de presă de stat SANA. Quneitra este un oraş situat în regiunea Înălţimile Golan, la frontiera Siriei cu Israelul.

Armata israeliană efectuează frecvent bombardamente în Siria, vizând poziţii militare iraniene sau transporturi de armament destinate mişcării şiite libaneze Hezbollah, susţinută de Teheran. Iranul şi organizaţia Hezbollah au trimis trupe în Siria pentru a oferi susţinere Administraţiei Bashar al-Assad în conflictul cu grupuri insurgente şi teroriste.