13 septembrie 2019

Boris Johnson va avea o întâlnire cu Jean-Claude Juncker pe tema Brexit

Andrei Vacaru

Premierul britanic, Boris Johnson, va avea o întâlnire cu Jean-Claude Juncker, preşedintele în funcţie al Comisiei Europene, în cadrul căreia cei doi oficiali vor discuta şi despre ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, potrivit Euronews.

Sursă foto: Mediafax

Informaţia a fost confirmată de Guvernul de la Londra, dar şi de purtătoarea de cuvânt a lui Juncker, Mina Andreeva. Ulterior, Boris Johnson va avea o întâlnire şi cu premierul luxemburghez, Xavier Bettel.

Potrivit Guvernului britanic, Johnson şi Juncker vor discuta „o serie de subiecte”, printre care şi problema Brexit.

Într-un interviu acordat Euronews săptămâna aceasta, Juncker a declarat că Brexit este „eşecul Marii Britanii, nu al Uniunii Europene” şi a mai spus că cetăţenii britanici au fost întotdeauna „europeni cu jumătate de normă” din cauza refuzurilor acestora de a accepta unele politici comune ale Blocului comunitar.

Actualul lider al Comisiei Europene a mai spus că organizarea referendumului privind Brexit a fost „o greşeală” şi a adăugat că dacă Parlamentul britanic ar fi acceptat Acordul Brexit, „lucrurile ar fi fost mai simple acum”.

Actualul premier al Marii Britanii, Boris Johnson, a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.