09 august 2019

Boris Johnson: Prioritatea funcţionarilor guvernamentali este pregătirea unui Brexit fără un acord

Andrei Vacaru

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, le-a transmis vineri funcţionarilor guvernamentali că cea mai mare prioritate a Guvernului trebuie să fie pregătirea pentru o eventuală ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord, potrivit Sky News, citat de Reuters.

Sursă foto: Mediafax

„Mi-ar plăcea foarte mult să ieşim cu un acord (...), dar recunosc că acest lucru ar putea să nu se întâmple”, a transmis Johnson în mesajul destinat funcţionarilor.

„De aceea, pregătirea urgentă pentru posibilitatea unui Brexit fără un acord va fi principala mea prioritate”, a adăugat el.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat în mai multe rânduri că Marea Britanie va ieşi din Blocul comunitar la 31 octombrie, cu sau fără o înţelegere, şi le-a transmis celorlalţi lideri europeni că alte discuţii nu vor avea niciun rost decât dacă aceştia vor fi dispuşi să renunţe la acordul negociat cu Theresa May.

Comisia Europeană a reiterat marţi faptul că este dispusă să discute cu Marea Britanie despre Brexit în următoarele săptămâni, deoarece speră să evite scenariul ieşirii Marii Britanii din Blocul comunitar fără un acord, dar nu ia în calcul renegocierea prevederilor actuale.