18 iulie 2019

Boris Johnson doreşte ca perioada de tranziţie Brexit să fie încheiată înainte de alegeri

Bianca Pavaluca

Boris Johnson, candidatul favorit pentru preluarea funcţiei de prim-ministru al Marii Britanii, a declarat miercuri să doreşte ca perioada de tranziţie Brexit să fie finalizată înainte de viitoarele alegeri, programate pentru anul 2022, relatează Reuters.

Sursă foto: Mediafax

„Ar trebui să ieşim complet (din Uniunea Europeană, n.red.) înainte de viitoarele alegeri”, a declarat Johnson.

Boris Johnson a transmis că doreşte implementarea unui acord cu Uniunea Europeană, conform căruia cele două părţi să nu fie nevoite să impună taxe vamale cât timp negociază viitorul acord permanent. Uniunea Europeană a anunţat că nu va renegocia acordul încheiat de prim-ministrul Theresa May.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

De asemenea, Boris Johnson a refuzat să declare dacă va suspenda activitatea Parlamentului pentru a facilita producerea unui Brexit fără acord, dar a recunoscut că această variantă ar fi benefică pentru el.

Candidatul pentru funcţia de prim-ministru al Marii Britanii a anunţat că doreşte să încheie un acord cu Uniunea Europeană, dar este pregătit să părăsească Blocul comunitar la data de 31 octombrie şi fără un acord.