25 iunie 2019

Boris Johnson afirmă că Marea Britanie va ieşi din UE în octombrie, cu sau fără un acord

Bianca Pavaluca

Boris Johnson, candidatul favorit pentru funcţia de lider al Partidului Conservator şi prim-ministru al Marii Britanii, a declarat luni că Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană în data de 31 octombrie, cu sau fără un Acord, relatează BBC.

Sursă foto: Mediafax

„Dorinţa mea este să ieşim din Uniunea Europeană de Halloween, în data de 31 octombrie”, a declarat Johnson.

„Modalitatea prin care ne putem face prietenii şi partenerii să înţeleagă cât de serioşi suntem este să abandonăm înfrângerea şi negativismul şi să ne pregătim serios şi cu încredere pentru orice scenariu”, a adăugat Boris Johnson.

Boris Johnson şi Jeremy Hunt sunt singurii candidaţi rămaşi în cursa pentru ocuparea funcţiilor de preşedinte al Partidului Conservator şi de premier al Marii Britanii. Câştigătorul va fi anunţat după data de 22 iulie.

Încă de la începutul campaniei, Johnson a promis o abordare mai strictă în negocierile cu Bruxellesul, insistând că posibilitatea ca Marea Britanie să părăsească UE fără o înţelegere trebuie luată în considerare.

Cursa pentru funcţia de lider al Partidului Conservator şi prim-ministru al Marii Britanii este dominată de problema ieşirii din Uniunea Europeană, toţi candidaţii promiţând să începlinească procesul după ce prim-ministrul Theresa May a eşuat.