16 mai 2022

Biden retrimite trupele americane în Somalia, după ce în 2020 fosta administraţie a retras forţele SUA din ţara din estul Africii

Andreea Soare

Preşedintele Biden a semnat în această lună un plan privind retrimiterea forţelor americane în Somalia - revenind, astfel, asupra deciziei fostei administraţii Trump de a retragere toate trupele SUA din ţara din estul Africii, scrie New York Post.

Sursă foto: AFP

Biden a autorizat o prezenţă militară "persistentă" de aproximativ 500 de militari în ţara din estul Africii, a declarat un oficial american, luni. 

Trupele americane vor ajuta Somalia în lupta guvernului împotriva grupului militant al-Shabaab, afiliat organizaţiei Al Qaeda.

"Suntem mândri, în primul rând, să susţinem eforturile Somaliei de a-şi reconstrui statul şi să lucrăm îndeaproape cu alţi parteneri internaţionali", a declarat oficialul de la Casa Albă, potrivit NYP.

În 2020, Trump a cerut retragerea trupelor americane din Somalia, iar Pentagonul a anunţat la vremea respectivă că retragerea completă a trupelor a fost realizată chiar cu câteva zile înainte ca Biden să fie inaugurat ca preşedinte al SUA.