03 martie 2019

Bernie Sanders s-a înscris în cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Democrat la preşedinţia SUA

Mihai Draghici

Senatorul american Bernie Sanders şi-a lansat, sâmbătă seară, campania electorală pentru a fi desemnat candidat al Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din anul 2020, informează BBC News online.

Într-un discurs rostit în Brooklyn (New York), Bernie Sanders l-a catalogat pe Donald Trump, un politician republican, drept "cel mai periculos" preşedinte din istoria recentă a Statelor Unite.

Sanders, un senator independent în vârstă de 77 de ani, a promis să lanseze o "revoluţie politică".

În anul 2016, Bernie Sanders a pierdut scrutinul pentru desemnarea candidatului la preşedinţie al Partidului Democrat în faţa fostului secretar de Stat Hillary Clinton.

Alţi zece politicieni s-au înscris în cursa pentru desemnarea candidatului democrat în scrutinul prezidenţial din 2020. Printre aceştia se numără Elizabeth Warren, Cory Booker şi Julian Castro.

Bernie Sanders promite o preşedinţie care "ar aduce oamenii împreună". El a denunţat "lăcomia" şi a criticat "clasa miliardarilor", promiţând emiterea unui decret federal pentru asigurarea de locuri de muncă pentru toţi americanii, majorarea salariului minim de la 7,25 dolari pe oră la 15 dolari pe oră, o reformă a imigraţiei prin care s-ar reglementa situaţia clandestinilor, acces gratuit la învăţământul superior şi servicii medicale gratuite.

Bernie Sanders a promis că va lupta pentru "dreptate economică, pentru dreptate socială, dreptate rasială şi politici corecte pentru protecţia mediului".